Περιγραφή
Το κρασί αυτό παράγεται από οικογενειακό αμπελώνα του Πάνου Σαρρή, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, που βρίσκεται στο χωριό Πανωχώρι, της Κεφαλονιάς. Φυτεύτηκε το 1981 και αποτελείται μόνο από αμπέλια της ποικιλίας Ρομπόλα, η οποία είναι μια γηγενής ποικιλία που καλλιεργείται μόνο στο νησί, αναγνωρισμένη με το όνομα της γεωγραφικής ονομασίας ΠΟΠ.
Το χρώμα είναι απαλό λεμονοπράσινο και στη μύτη χαρακτηρίζεται ως φινετσάτο, που αναπτύσσεται καθώς αναπνέει στο ποτήρι. Αρώματα από φρέσκο αχλάδι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, lime και κίτρο, με τα δύο τελευταία να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταδιακά εμφανίζονται αρώματα από ξύσμα λεμονιού, νεράτζι και λεμονόχορτο, ενώ μοναδικό χαρακτήρα δίνει η ορυκτή αίσθηση βρεγμένης πέτρας. Στο στόμα είναι πλούσιο, συμπυκνωμένο και λιπαρό, ενώ η οξύτητα δίνει αίσθηση δροσιάς. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας.