Περιγραφή
Η ποικιλία Μαυρούδι είναι μία από τις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες και το όνομά της συνδέεται με το σκούρο χρώμα των ραγών του σταφυλιού. Υπό συνθήκες σωστής οινοποίησης, εμφανίζει πλούσια αρώματα και έντονο τανικό χαρακτήρα. Κατά το στάδιο της ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια, επιτυγχάνεται μικροοξυγόνωση, που έχει σαν αποτέλεσμα το κρασί να έχει απαλά αρώματα από κόκκινα φρούτα και νότες βανίλιας. Χρώμα πορφυρό, με αρώματα κερασιού, φράουλας και βοτάνων. Το Μαυρούδι είναι ένα κρασί ξηρό, στο στόμα έχει καλή δομή, καλή οξύτητα και πλούσιες τανίνες. Η επίγευση είναι έντονη και καλής διάρκειας.