Περιγραφή
Η καρυδιά είναι ένα δέντρο γνωστό από την αρχαία Ελλάδα για την ευεργετική συμβολή στην υγεία.Η καλλιέργεια της καρυδιάς αποδίδει περισσότερο σε περιοχές με θερμό και υγρό κλίμα, όπως της Ελλάδας, ενώ η συγκομιδή γίνεται τέλη Σεπτεμβρίου. Τα καρύδια είναι κυρίως πρωτεϊνική τροφή και περιέχουν ένα ιδιαίτερο μίγμα βιταμινών και μετάλλων. Είναι πλούσια σε: Ω-3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β ,Βιταμίνη Ε, Φυτικές ίνες, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο